Bryd dine mønstre med schematerapi

Har du svært ved at passe på dig selv og sætte grænser? Har du urealistisk høje krav til dig selv? Kommer du nemt til at spænde ben for dig selv med overspringshandlinger? Slås du med en følelse af ensomhed eller tomhed, som du ikke kan ryste af dig? Så vil du måske have gavn af et schematerapeutisk forløb.

Schematerapi kan hjælpe dig, når fortiden og gamle erfaringer fra din opvækst udfordrer dig i din hverdag. Det kan fx komme til udtryk i dine relationer, i den måde, du har det med dig selv – altså dit selvværd – eller når du skal præstere.

Nedenfor kan du høre vores psykolog Johanne forklare lidt om, hvordan vi i Psykologhuset Indre By anvender schematerapi til at arbejde med gamle, fastlåste mønstre.

Det kan schematerapi hjælpe dig med

Schematerapien er en rigtig god og meget effektiv behandlingsform, der hjælper dig til at få øje på de negative antagelser om dig selv, og som hjælper dig til at gøre noget ved de mønstre, der spænder ben for din livsudfoldelse.

Gennem dit schematerapeutiske forløb hos os får du en tydelig fornemmelse af dine egne behov og en række konkrete redskaber til at få det bedre.

Schematerapi som behandling af selvværdsproblematikker

Vores selvværd knytter sig tæt til, hvordan vi i barndommen har lært at tænke om os selv, især fra vores nærmeste tilknytningspersoner. Også traumatiske oplevelser kan påvirke den måde, vi tænker om os selv og andre.

Selvværdet udgøres altså af grundlæggende antagelser, som bliver de briller, vi ser os selv og omverdenen igennem. Det kan være svært at få øje på disse antagelser, da det oftest bare er sådan, ”virkeligheden ser ud” for os. Men det er vigtigt at få hjælp. De negative antagelser og de stærke, ubehagelige følelser, der følger med, kan nemlig dukke op i mange forskellige situationer. Situationer, der på den ene eller den anden måde aktiverer gamle, dårlige erfaringer, og som vi ikke nødvendigvis forstår med vores fornuft. Man kan sige, at de negative antagelser er en slags ’følelsesmæssigt blåt mærke’, der bliver ved med at gøre ondt.

Gennem et schematerapeutisk forløb hos os hjælper vi dig til at få øje på dine ’blå mærker’ og spotte de uhensigtsmæssige antagelser, du kan have i forhold til dig selv og andre. På den måde bliver det muligt for dig at gøre op med dårlige mønstre, der hæmmer din livsudfoldelse. 

Læs mere om hvad vi hjælper med her.

psykolog københavn - lavt selvværd - symptomer - behandling

Vil du have hjælp til at bryde dine indlejrede mønstre?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om et forløb hos os.

Ring eller send en SMS på + 45 93 89 34 08 eller send en mail til kontakt@psykologhusetindreby.dk.

Forrige
Forrige

Hvad er angst og hvordan behandles det?

Næste
Næste

Sådan håndterer du eksamensangst